فلزات سنگین در آب چیست؟
فلزات سنگین در آب به عناصر فلزی اطلاق میشود که در صورت وجود بیش از حد، میتواند خطراتی برای سلامت انسان و محیط زیست ایجاد کند. سرب، جیوه و کادمیوم، نمونه های رایج آن هستند. این مواد از طریق تخلیه مواد صنعتی، ضایعات، روانابهای کشاورزی و یا فرآیندهای طبیعی به منابع آب راه پیدا میکنند. هنگامی که افراد از طریق نوشیدن آب آشامیدنی، در معرض سطوح بالایی ازاین فلزات قرار میگیرند، ممکن است با مشکلات شدید سلامتی مانند اختلالات عصبی و آسیب اندام مواجه شوند. برای تضمین سلامت آب و جلوگیری از آلودگی، باید غلظت این فلزات، به طور دقیق نظارت و تنظیم شود، از روشهای تصفیه آب استفاده شود و روشهای سازگار با محیط زیست اتخاذ گردد. برای دانستن جزییات بیشتر در رابطه با این موضوع، با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید.
برای خواندن مقاله دلایل نصب تصفیه آب اینجا کلیک کنید
آلودگی فلزات سنگین در آب
فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک میتوانند از طریق کارخانهها، مزارع و حتی حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله وارد آب شوند. وقتی این فلزات در آب جمع میشوند، ممکن است به طبیعت آسیب بزنند و باعث ایجاد بیماری در انسان شوند. مردم در سراسر جهان نگران آلودگی ناشی از فلزات سنگین در آب هستند، بنابراین قوانین و آزمایشهای سختگیری برای بررسی این مواد در آب وجود دارد.
برای خواندن مقاله زنگ آهن چه مضراتی برای سلامتی دارد اینجا کلیک کنید
چگونه فلزات سنگین را در آب پیدا کنیم؟
اندازهگیری فلزات در آب، برای اطمینان از بی خطر بودن نوشیدن آن، بسیار حائز اهمیت است. آزمایشهای منظم کمک میکند تا هر گونه مشکلی را زود تشخیص دهیم و سطح ایمنی آب را بالا نگه داریم. برای اندازه گیری میزان فلزات در آب، از ابزارهای ویژه ای مانند طیف سنجی جذب اتمی (AAS)، میتوان استفاده نمود.
برای خواندن مقاله نوشیدن بیش تر از حد آب اینجا کیلک کنید
حد مجاز فلزات سنگین در آب
سازمان بهداشت جهانی (WHO) میزان مجاز فلزات در آب آشامیدنی را تعیین کرده است. به عنوان مثال، در آب آشامیدنی، نباید بیش از 0.01 میلی گرم در لیتر سرب وجود داشته باشد. همچنین، حداکثر مجاز جیوه، 0.006 میلی گرم در لیتر و برای نیکل، 0.07 میلی گرم در لیتر، میباشد. پیروی از این محدودیتها، به منظور جلوگیری از مشکلات سلامتی مانند مشکلات مغز، کلیهها و رشد، به ویژه در کودکان، بسیار ضروری میباشد.
برای خواندن مقاله بهترین TDS برای آب اینجا کلیک کنید
چگونه فلزات سنگین را به طور طبیعی از آب پاک کنیم؟
از اصلی ترین روشهای حذف این مواد از آب، میتوان به استفاده از جاذبهای مختلف اشاره نمود. حذف املاح سنگین از آب به روش طبیعی به مفهوم استفاده از مواد طبیعی در این فرآیند است. برخی از مواد طبیعی، قدرت جذب بالایی داشته و از این پتانسیل میتوان برای تصفیه آب و کاهش مقدار فلزات سنگین استفاده نمود. به عنوان مثال، پوست نارگیل، گردو، فندوق، پوسته برنج و غیره میتوانند به کربن فعال تبدیل شوند که جاذب بسیار قوی میباشد. این نوع جاذب در ساخت فیلتر کربنی، کاربرد گسترده ای داشته و بدون مواد جانبی مضر، تصفیه را انجام داده و فلزات را کاهش میدهد. همچنین، برخی از گیاهان میتوانند فلزات سنگین را جذب و جمع آوری کنند و آب را تمیزتر تحویل دهند.
برای خواندن مقاله آلودگی های آب لوله کشی که بهتر است بشناسید اینجا کلیک کنید
حذف فلزات سنگین از آب با دستگاه تصفیه آب RO
به جرات میتوان گفت، یکی از بهترین روشهای حذف فلزات سنگین از آب، اسمز معکوس (RO)، میباشد. در دستگاه تصفیه آب RO، از فیلتر ممبران استفاده میشود که دارای منافذ بسیار کوچکی است و از عبور یونهای فلزی جلوگیری میکند. اکثر فلزات توسط فیلتر ممبران که قلب دستگاه تصفیه آب RO است، حذف میشوند، برخی از این فلزات نیز توسط فیلترهای کربن فعال که به عنوان فیلتر پیش تصفیه در دستگاه تصفیه آب RO استفاده میشود، حذف و یا کاهش مییابند.
برای خواندن مقاله اسمز معکوس در مقابل فیلتر کربن اینجا کلیک کنید
ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 02141063000 اقدام کنید.