مزایای بیشمار آب شیرین کن
همانطور که در مقالات قبلی گروه بازرگانی ایوا به موضوع مهم کم آبی اشاره کردیم، با وجود اینکه آب نزدیک به ۷۰ درصد سطح زمین را پوشانده، کمبود شدید آب آشامیدنی یکی از مشکلاتی است که اکثر کشورهای جهان با آن درگیر میباشند. با توجه به اهمیت آب آشامیدنی سالم برای انواع زندگی حیاتی، شیرینکردن آب دریا به عنوان راه حلی برای این مشکل به نظر میرسد. راه حلی که بیشتر کشورها از جمله کشورهای عربی که در مناطقی نزدیک به آبهای شور زندگی میکنند از آن بهره میبرند. اما آب شیرین کن چیست و چگونه کار میکند؟ با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید تا به بررسی آن بپردازیم.
تعریف علمی
آب شیرین کن دستگاهی است برای شیرین سازی آبهای شور، آلوده و دارای ناخالصی که برای مصرف مناسب نمیباشند. این دستگاه فرآیند شیرین سازی و حذف نمک و انواع ناخالصیها را به روش اسمز معکوس و غشای نیمه تراوا انجام خواهد داد و تمام ذرات نمک، ویروس و باکتری را از آب جدا کرده و سطح کیفی مناسبی برای آشامیدن یا مصارف صنعتی دارد. این دستگاه (desalination) که در انواع مختلفی عرضه میشود، دستگاههایی است که آب شور را به آب شیرین تبدیل کرده و به روشهای مختلفی کار میکند که بسته به آن انواع دستگاه آب شیرین کن طراحی و ساخته خواهد شد. به طور کلی آب شیرین کن دستگاهی میباشد که با کمک فرآیندهای حرارتی و مکانیکی میتواند آب شور را به آب شیرین تبدیل کرده و به آن دستگاه تصفیه آب نیز میگویند.
برای مطالعه مقاله منابع آب روی کره زمین اینجا کلیک کنید
بهترین روش شیرین کردن آب
یکی از روشهای نمک زدایی یا شیرین کردن آب شور، استفاده از اسمز معکوس است. نمک زدایی توسط این روش (Reverse Osmosis)، مستلزم استفاده از غشای اسمزی میباشد؛ یعنی غشایی که اجازه دهد آب با سرعت بسیار بالاتری نسبت به نمکهای محلول از آن عبور کند. غشاهای اسمزی به طور طبیعی در موجودات زنده در همه جا وجود دارد و همچنین به عنوان غشای نیمه تراوا نیز شناخته میشود، زیرا توانایی آن را دارد که به برخی از اجزای سازنده اجازه عبور از آن را بدهد و در عین حال برخی دیگر را مهار کند. در مقالات قبلی گروه بازرگانی ایوا اشاره کردیم که در اسمز معکوس آب حاوی مولکولهای نمک از یک غشای نیمه تراوا (در اصل یک فیلتر) میگذرد که در آن مولکولهای نمک بزرگ تر از سوراخ های غشاء اجاره عبور ندارند اما مولکولهای کوچک تر آب از سوراخ های غشا خواهند گذشت. اسمز معکوس روش موثر برای نمکزدایی آب شور نیز میباشد اما تا حدودی از دیگر روشها گرانتر است که این قیمت بالا به علت گران قیمت بودن غشای داخل دستگاه است. یکی از نکات مثبت این روش، نیاز به میزان برق کم است.
انواع آب شیرین کن ها
به طور کلی آبشیرینکنها به دو دسته آب صنعتی و خانگی در تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی کلی هر یک از آنها می پردازیم.
برای مطالعه مقاله آب شیرین یا آب آشامیدنی اینجا کلیک کنید
دستگاه صنعتی
استفاده از آبشیرینکنها در صنایع و کارخانجات، به خصوص کارخانههای تولیدکننده محصولات خوراکی، بسیار مورد نیاز است؛ چرا که کیفیت آب مصرفی در طعم و مزه مواد غذایی تأثیرگذار خواهد بوددستگاه صنعتی معمولاً در ابعاد و اندازههای بزرگی ساخته شده و نیاز به فضای مناسب جهت نصب شدن دارند. فناوری اسمز معکوس (RO)، اولترافیلتراسیون (UF) و نانوفیلتراسیون (NF) جزو روشهایی است که در این نوع از آب شیرینکنها مورد استفاده قرار میگیرد.
دستگاه خانگی
دستگاه خانگی نیز از روشهای مختلفی برای تصفیه آب استفاده خواهد کرد و در انواع متفاوتینیز به تولید میرسد که هر کدام کارایی خاص خود را خواهند داشت. دستگاه تصفیه آب پرتابل، پارچی، سرشیری، رومیزی و زیرسینکی از انواع آب شیرین کن خانگی هستند که بسته به نیازتان میتوانید هر کدام از آن ها را تهیه کنید. همچنین شما عزیزان برای دریافت مشاوره رایگان از گروه بازرگانی ایوا میتوانید با ما در تماس باشید.
ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید.