نیترات موجود در آب سلامتی ما را تهدید می کند!؟

نیترات موجود در آب سلامتی ما را تهدید می کند!؟

مضرات نیترات در آب آشامیدنی

همه ما باورداریم که آب مایع حیات است. آب در واقع بهترین و خاص‌ترین نوشیدنی درکل جهان است و تا کنون هیچ جایگزینی برای آن پیدا نشده است. در آب آشامیدنی اگر آلودگی و آلاینده‌هایی وجود داشته باشد، ممکن است سلامت بدن و عملکرد دستگاه‌ها و اندام‌های بدن ما را با چالش و نقصی اساسی مواجه کند. بسیاری از مردم در خصوص آلاینده‌هایی که نمود و تاثیر آنی دارند مانند: طعم و بوی نامطبوع آب، تیرگی و کدورت آب، ذرات معلق در آب، سختی و سنگینی آب، رسوب گذری آب و … توجه نشان می‌دهند اما نسبت به آلاینده‌هایی نظیر؛ نیترات که تاثیر آن حداقل ۱۵ سال بعد آشکار می‌شود و به مراتب خطرناک تر است، بی‌توجه هستند. یکی ازعمده‌ترین منابع آلودگی آب آشامیدنی، نیترات‌ها هستند.

آلودگی نیترات برای ادامه حیات گیاهان که یک منبع اولیه محسوب می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که این ترکیب بیشتر از مقدار جذب شده به وسیله گیاهان، در خاک وجود داشته باشد. این مازاد نیترات می‌تواند به راحتی به وسیله آبیاری، بارش باران یا ذوب شدن برف و یخ از خاک‌ها و صخره‌ها عبور کرده و در نهایت به آب‌های زیرزمینی برسد. آب آشامیدنی ۵۰ درصد جمعیت مردم جهان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود، و در برخی مناطق، منابع زیرزمینی، تنها منبع تامین آب آشامیدنی مردم به حساب می‌آید. اما نیترات چیست و چه مضراتی دارد؟ با ما همراه باشید تا در این مقاله از گروه بازرگانی ایوا به طور اختصاصی مضرات نیترات در آب آشامیدنی را بررسی کنیم.

 

بررسی این ماده

نیترات یکی از آنیون‌های معدنی و یکی ازعناصر بسیار ضروری برای سنتز پروتئین در گیاهان است که نقش مهمی در چرخه نیتروژن خواهد داشت. نیترات به وسیله اکسیداسیون طبیعی تولید شده، پس در تمام محیط ها یافت خواهد شد. فاضلاب‌های شهری، صنعتی، مواد دفعی حیوانی و گیاهی، در شهرهای بزرگ، که دارای نیتروژن آلی هستند در خاک دفع می‌شوند.

نیتروژن آلی در خاک‌ها بر اثر فعالیت‌های طبیعی به یون آمونیوم تبدیل شده و  خاک توانائی نگهداری این ترکیب را در خود داراست اما به مرور زمان بخشی از یون آمونیوم اول به نیتریت و بعد به نیترات تبدیل می‌شود؛ لایه سطحی خاک که قادر به حفظ و نگهداری این دو ترکیب نبوده در نتیجه نیتریت و نیترات به آب‌های زیرزمینی راه خواهند یافت.

 

از آنجایی که نیترات در آب به صورت محلول موجود است، روش‌های معمول تصفیه آب قادر به حذف آن نمی‌باشند؛ به همین دلیل نیاز به آن دسته از روش‌های تصفیه پیشرفته خواهیم بود که می‌توانند آلاینده‌های محلول را کاهش دهند. از طرفی دیگر چرخه نیترات سازی در شهرها که دفع نادرست فاضلاب از طریق چاه‌های جذبی، انجام می‌شود، کماکان ادامه داشته و مشکل تولید پیوسته نیترات و انتشار آن به آب‌های زیرزمینی را باعث می‌شود.

در تحقیقات آمده است؛ در مناطقی که دفع فاضلاب به صورت سنتی و از طریق چاه‌های فاضلاب انجام خواهد شد، به دلیل نفوذ فاضلاب به سفره‌های آب زیرزمینی، میزان نیترات موجود در آب بسیار می‌باشد. همچنین در شهرهای صنعتی به دلیل وارد شدن آلاینده‌های صنعتی به سفره‌های آب زیرزمینی، مضرات نیترات  آب بسیار بالاست.

 

برای مطالعه مقاله راهنمای خرید بهترین دستگاه تصفیه اینجا کلیک کنید

 

تاثیرات این ماده بر بدن انسان

اگر مصرف آب حاوی نیترات مداوم باشد دور دهان و چشم تیره خواهد شد و این علائم از مهمترین نشانه‌های سندروم بلوبری می‌باشد. اگر متهموگلوبین افزایش پیدا کند در ادامه علائمی مثل خواب آلودگی، سردرد و تنگی نفس ظاهر خواهند شد. آب حاوی نیترات و نیتریت برای نوزدان نیز بسیار مضر هست؛ چرا که بدن نوزدان نمی‌تواند آنزیمی تولید کند که متهموگلوبین را به هموگلوبین تبدیل کند.

از همین رو ضروری است که برای نوزاد که دائماً در حال رشد می‌باشد و آب نقش مهمی در ایفای درست رشد و عملکرد اندام‌ها را به عهده دارد، آب عاری از هرگونه نیترات و نیتریت باشد. توجه داشته باشید که نیترات آب جوشیده خطرناک‌تر است و آب آشامیدنی با جوشاندن تصفیه نمی‌شود و نیترات که به صورت محلول در آب است نیز از بین نمی‌رود.

 

چگونه این ماده را از بین ببریم؟

نیترات به دلیل اینکه به صورت محلول در آب است با جوشاندن از بین نمی‌رود. با استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب که دارای فیلتر اسمزمعکوس باشند می‌توان نیترات آب را از بین برد. در تهیه بطری‌های آب آشامیدنی نیز از فیلتر‌هایی استفاده می‌شود که نیترات و سایر ناخالصی‌های آب آشامیدنی حذف می‌شود و آبی گوارا در دسترس شما قرار می‌دهند.

 

ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه می‌توانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید.

اینستاگرام ایوا
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *