خطرات فلزات سنگین در آب بر سلامتی
فلزات سمی میتوانند در روانابهای صنعتی و شهری وجود داشته باشند که برای انسان و آبزیان مضر میباشد. افزایش شهرنشینی و صنعتی شدن، دلیل اصلی افزایش سطح فلزات کمیاب و آلودگی در آب است. روزانه حجم بالایی از این فلزات وارد منابع آب میشوند. با گذشت زمان، نوشیدن آب حاوی این فلزات منجر به بیماریهای متعدد و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن میگردد. در این مقاله از گروه بازرگانی ایوا به خطرات فلزات سنگین بر سلامتی و کاربردی ترین روش برای حذف آن اشاره خواهیم داشت.
انواع
این فلزات اغلب با مسمومیت انسانی مرتبط هستند عبارتند از: سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم، از جمله مس و کروم، در واقع در مقادیر کم مورد نیاز بدن هستند، اما اگر در مقادیر بیشتری مصرف شوند، میتوانند سمی باشند. بیش از 50 عنصر وجود دارد که میتوان آنها را به عنوان فلزات طبقه بندی کرد که 17 مورد از آنها بسیار سمی و نسبتاً به راحتی قابل دسترس هستند. سطح سمیت به نوع فلز، نقش بیولوژیکی آن و نوع موجوداتی که در معرض آن قرار دارند، بستگی دارد.
برای خواندن مقاله فلزات در آب اینجا کلیک کنید
اثرات فلزات سنگین
این فلزات، اگر در آب آشامیدنی وجود داشته باشد، میتوانند برای سلامتی بسیار مضر باشند. این اثرات شدید، سلامتی شامل کاهش رشد، سرطان، آسیب اندام، آسیب به سیستم عصبی و در موارد شدید حتی مرگ است. قرار گرفتن در معرض برخی از فلزات مانند جیوه و سرب نیز ممکن است باعث ایجاد مشکل خودایمنی شود که در آن سیستم ایمنی فرد به سلولهای خود حمله میکند. این موضوع میتواند منجر به بیماریهای مفصلی مانند آرتریت روماتوئید و بیماریهای کلیه، سیستم گردش خون و سیستم عصبی شود.
برای خواندن مقاله زنگ آهن چه مضراتی برای سلامتی دارد اینجا کلیک کنید
نوزادان و کودکان خردسال در برابر اثرات سمی فلزات، بسیار حساس تر هستند. قرار گرفتن در معرض برخی فلزات در دوران کودکی میتواند منجر به مشکلات یادگیری، اختلال حافظه، آسیب به سیستم عصبی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری و بیش فعالی شود. در دوزهای بالاتر، این فلزات میتوانند باعث آسیبهای برگشت ناپذیر مغزی شوند. کودکان ممکن است دوزهای بالاتری از فلزات را از غذا نسبت به بزرگسالان دریافت کنند، زیرا آنها غذای بیشتری نسبت به وزن بدن خود مصرف میکنند.
اثرات فلزات سنگین در محیط زیست
نیروگاههای ذغال سنگ، کارخانههای ذوب، تاسیسات صنعتی، سوزاندن زباله، ضایعات حاصل از فرآیندهای معدنی و صنعتی و سرب موجود در لولههای قدیمی، از مواردی است که باعث انتشار فلزات در محیط زیست میشود. البته، صنعت در این باره به طور کامل مقصر نیست، زیرا الودگی فلزات گاهی اوقات میتوانند از طریق فرآیندهای طبیعی وارد محیط زیست شوند. به عنوان مثال، در برخی از مناطق، ذخایر زمینشناسی طبیعی آرسنیک میتواند در آبهای زیرزمینی حل شود و به طور بالقوه منجر به سطوح ناایمن این فلزات سنگین در منابع آب آشامیدنی شود.
برای خواندن مقاله بهترین TDS برای آب اینجا کلیک کنید
این فلزات پس از انتشار در محیط، میتوانند برای دههها یا قرنها باقی بمانند و احتمال اینکه انسان در معرض آنها قرار گیرد را افزایش دهند. علاوه بر آب آشامیدنی، انسان از طریق استنشاق آلایندههای هوا، قرار گرفتن در معرض خاکهای آلوده یا زبالههای صنعتی و یا مصرف مواد غذایی آلوده میتواند در معرض فلزات سنگین قرار بگیرد.
آب آلوده همچنین میتواند منابع غذایی مانند سبزیجات، غلات، میوهها، ماهی و صدفها را نیز آلوده کند. زیرا این منابع غذایی در همان آب و خاکی رشد میکنند که این فلزات میتوانند در آن تجمع کنند.
برای خواندن مقاله دلایل نصب تصفیه آب اینجا کلیک کنید
تصفیه آب
گام اساسی برای حذف فلزات، تصفیه آب است و کاربردیترین روش تصفیه برای این منظور، اسمز معکوس میباشد. با خرید دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس (RO) میتوان تا 99.9 درصد از نمکها، ذرات، کلوییدها، باکتریها، مواد آلی و … را از آب حذف نمود.
برای خواندن مقاله اسمز معکوس در مقابل فیلتر کربن اینجا کلیک کنید
ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 02141063000 اقدام کنید.