حذف سرب از آب

حذف سرب از آب

حذف سرب از آب

حذف سرب از آب با چه روش هایی امکان پذیر است؟ چه سیستم تصفیه ایی میتواند این موضوع را حل کند؟

دسترسی به آب آشامیدنی تمیز، یک نیاز اساسی است. متأسفانه در عصر کنونی، ممکن است منابع آب حاوی سرب، سایر سموم و آلاینده‌های مضر باشد. این امر باعث می‌شود از روش‌های جایگزین برای دریافت آب آشامیدنی استفاده گردد. حذف سرب از آب با به کارگیری سیستم‌های تصفیه امکان پذیر است. با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.

 

برای خواندن مقاله آب شهری اینجا کلیک کنید

 

چگونه سرب وارد آب آشامیدنی می‌شود

در گذشته، لوله‌های آب به دلیل دوام و سهولت در جوشکاری از سرب ساخته می‌شدند. با بالا رفتن سن این سیستم‌های آبی و خوردگی لوله‌ها، سرب به منبع آب نفوذ می‌کرد. عواقب مخرب قرار گرفتن در معرض سرب برای سلامتی، منجر به ممنوعیت استفاده از آن شد.

 

برای خواندن مقاله فلزات در آب اینجا کلیک کنید

 

عوامل متعددی وجود دارد که بر میزان سرب وارد شده به آب تاثیرگذار است:

  • اسیدیته یا قلیاییت بالای منبع آب
  • انواع مواد معدنی موجود در آب و مقدار آنها
  • دمای آب
  • مقدار سربی که آب با آن تماس پیدا می‌کند
  • میزان خوردگی لوله
  • مدت زمان ماندن آب در لوله‌ها
  • وجود پوسته‌ها یا پوشش‌های محافظ در لوله‌های سربی

 

کنترل سرب

در سال 1991، آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) مقرراتی را برای کنترل سرب و مس در آب آشامیدنی منتشر کرد و در مورد مشکلات سلامتی ناشی از قرار گرفتن در معرض مسمومیت با سرب، به ویژه برای زنان باردار و کودکان هشدار داد.

به طور کلی، سطح مس و سرب باید در آب آشامیدنی برای عموم افراد کنترل شود. اگر غلظت سرب از 0.01 میلی گرم بر لیتر یا مس 2 میلی گرم بر لیتر بیشتر شود، باید اقداماتی برای کنترل خوردگی در سیستم لوله کشی، انجام گردد.

 

شناسایی و کاهش قرار گرفتن در معرض سرب در آب

آلودگی سرب در آب، مانند سایر آلاینده‌های مضر موجود در آب آشامیدنی، طعم یا بوی مشخصی ایجاد نمی‌کند. همچنین، با توجه به اینکه خوردگی باعث حل شدن سرب در آب می‌شود، نمی‌توان آن را به‌ طور مشهود در آب تشخیص داد. با این حال، روشهای قابل توجهی برای شناسایی سرب در سیستم آب وجود دارد:

  • دانستن قدمت سیستم‌های لوله‌کشی آب، یکی از راه‌های تشخیص احتمال آلودگی سرب است.
  • اگر لوله‌های سربی با سیستم جدیدتری جایگزین شده باشند، اما لحیم کاری سرب و شیرهای برنجی با روکش کروم وجود داشته باشد، همچنان این موارد، می‌تواند آب را آلوده کند.
  • با توجه به اینکه، سرب در طول زمان در بدن انباشته می‌شود، آلودگی از منابع متعدد حتی با حداقل تماس، می‌تواند تهدیدی برای سلامت انسان باشد.
  • بهترین راه برای اطلاع از خطر قرار گرفتن در معرض سرب در آب آشامیدنی، آزمایش آب است.

 

کاهش خطر آلودگی به سرب

توصیه می‌شود قبل از نوشیدن آب یا آشپزی با آن، چند دقیقه شیر آب را باز کنید. هر چه زمان بیشتری آب در لوله‌ها راکد بماند، ممکن است حاوی سرب بیشتری باشد. این امر به ویژه برای ساختمان‌هایی که مدتی خالی از سکنه بوده‌اند، حائز اهمیت است. در ساختمان‌های اداری، بهتر است از راه‌حل‌های جایگزین مانند دیسپنسر استفاده شود تا افراد را سالم و هیدراته نگه دارد.

علاوه بر این، قبل از نوشیدن یا استفاده از آب برای تهیه غذا، شیر آب را در جهت آب سرد بچرخانید. آب داغ، سرب بیشتری از لوله‌ها آزاد می‌کند و برخلاف تصور عموم، آب جوش منجر به حذف سرب از مایع نمی‌شود. تغییر دما در واقع ممکن است میزان سرب را افزایش دهد. در آخر، بهترین راه حل برای حذف سرب، استفاده از یک دستگاه تصفیه آب است.

 

تصفیه آب

تکیه بر تکنیک‌های تصفیه آب، تنها راه برای اطمینان از حذف سرب از آب آشامیدنی است. دو روش اصلی برای دستیابی به این مهم، اسمز معکوس و تقطیر، می‌باشد.

 

برای خواندن مقاله نوشیدن آب، سلاح مخفی شما اینجا کلیک کنید

 

فرآیند اسمز معکوس، این جریان آب را در یک فرآیند طبیعی، تصفیه می‌کند. در این روش، آب از یک غشای نیمه تراوا عبور می‌کند. اندازه منافذ کوچک سیستم‌های اسمز معکوس باعث می‌شود که در حذف آلاینده‌های شیمیایی مانند سرب و همچنین باکتری‌ها و ویروس‌هایی که به طور منظم در آب لوله کشی یافت می‌شوند، بسیار موثر عمل کند.

 

برای خواندن مقاله آب معدنی چه تفاوتی با آب تصفیه شده دارد اینجا کلیک کنید

 

تقطیر شامل گرم کردن آب تا نقطه جوش و جمع آوری میعانات می‌شود و بسیاری از آلاینده‌ها را پشت سر می‌گذارد. تقطیر برای حذف سرب موجود در آب، کروم و سایر آلاینده‌های شیمیایی بسیار مؤثر است و مانند اسمز معکوس، برای از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌ها نیز استفاده می‌شود.

 

نوشیدن آب تصفیه نشده حاوی سرب چه عواقبی به‌همراه دارد؟

همانطور که دانستید سرب به طریق مختلف می‌تواند وارد آب آشامیدنی شود و آن را آلوده سازد و آسیب‌هایی به مغز، سیستم عصبی، کلیه‌ها و… وارد می‌آورد. اطلاع از وجود سرب در آب آشامیدنی ازطریق انجام آزمایش قابل بررسی است، شما می‌توانید با شناسایی منابع احتمالی سرب و تماس با اداره بهداشت جهت فیلتراسیون آب اقدام نمایید و برای حذف این آلاینده اقدامات لازم را انجام دهید. درصورت عدم تصفیه و نوشیدن آب حاوی سرب عواقب و مشکلات فراوانی برای افراد ایجاد می‎گردد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • مسمومیت با سرب که علائمی مانند ضعف عضلانی، سردرد، اسهال و استفراغ، خستگی، درد شکم، یبوست و اختلال در تمرکز و حافظه دارد.
  • آسیب به مغز و سیستم عصبی، خصوصاً در کودکان.
  • آسیب به سیستم تولید مثل در زنان و مردان.
  • ایجاد نارسایی کلیه و افزایش فشار خون.
  • افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ازجمله سرطان ریه و کلیه.
  • ایجاد تأخیر در رشد و نمو کودکان.

آیا سرب موجود در آب در زمان دوش گرفتن و ازطریق پوست وارد بدن انسان می‌شود؟

خیر پوست بدن انسان نمی‌تواند سرب موجود در آب را جذب کند، بنابراین شستشو یا دوش گرفتن در آبی که حاوی سرب است بی‌خطر است. اما این موضوع نمی‌تواند سبب شود تا از سایر مشکلاتی که سرب به بدن انسان وارد می‌نماید چشم‌پوشی کرد. چراکه استنشاق یا بلعیدن آبی که حاوی سرب است در زمان استحمام ممکن است زمینه را برای به خطر افتادن سلامتی انسان فراهم آورد. بنابراین جهت جلوگیری از ایجاد این مشکلات افراد می‌توانند از دستگاه‌های مخصوص تصفیه آب دوش حمام استفاده کنند یا با نصب فیلتر تصفیه در ورودی منبع اصلی آب، آب لوله‌کشی را تصفیه و خالص سازند. این موضوع را هم درنظر داشته باشید که زمان تعویض فیلترهای تصفیه آب را چه برای دوش حمام و چه ورودی آب فراموش نکنید و جهت افزایش کیفیت آب با تهیه به موقع پک فیلتر تصفیه آب از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید.

 

ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 02141063000 اقدام کنید.

اینستاگرام ایوا

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *