درک علل گرفتگی فیلتر آب
فیلترهای آب برای تامین آب آشامیدنی تمیز و سالم ضروری هستند. مانند هر سیستم دیگری، آنها میتوانند به مرور زمان مسدود شوند. گرفتگی فیلتر آب، مشکلی است که انواع فیلترهای آب، مانند فیلترهای الیافی، کربنی، ممبران و … را تحت تاثیر قرار میدهد. درک علل گرفتگی و انجام اقدامات پیشگیرانه میتواند به تمیز و ایمن نگه داشتن آب تصفیه شده کمک کند. با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
برای خواندن مقاله کیفیت آب اینجا کلیک کنید
اصول تصفیه آب
اولین قدم برای درک چگونگی جلوگیری از گرفتگی، آشنایی با انواع مختلف سیستمهای تصفیه آب است. رایج ترین روشهای تصفیه آب شامل فیلترهای کربن فعال، سیستمهای اسمز معکوس (RO) و سیستمهای تصفیه فرابنفش (UV) میباشد. هر روش، مکانیزم منحصربهفرد خود را برای فیلتر کردن آلایندههای آب دارد، اما همه آنها اصول مشترکی دارند:
- ناخالصیها روی یک ماده متوسط یا درون آن به دام میافتند.
- از موانع فیزیکی برای گرفتن ذرات استفاده میشود.
برای خواندن مقاله سیستم تصفیه آب برای کشاورزی اینجا کلیک کنید
علل رایج گرفتگی فیلتر آب
گرفتگی میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در بیشتر موارد، ذرات به دام افتاده در محیط فیلتر یا درون آن ایجاد میشود. این ذرات ممکن است شامل رسوبات منبع آب، رسوبات معدنی، کلسیم و منیزیم از آب سخت و آلایندههای بیولوژیکی مانند جلبکها یا باکتریها باشد. علاوه بر این، برخی از فیلترها ممکن است به دلیل نگهداری نادرست یا پیش تصفیه آب ناکافی مسدود شوند.
علائم رایج گرفتگی فیلتر عبارتند از: کاهش فشار و کیفیت آب، طعم یا بوی نامطبوع و تغییر رنگ آب. گرفتگی فیلتر ، باعث میشود آب نتواند به طور معمول از فیلتر عبور کند و جریان محدود میشود.
اگر هر یک از این علائم فوق مشاهده شد، فیلتر باید بررسی و تعویض شود.
چرا فیلتر آب مسدود میشود؟
شایع ترین علت گرفتگی فیلتر آب، نگهداری نادرست است. اگر فیلتر به موقع تعویض نشود، ذرات ممکن است جمع شوند و در نهایت سیستم را مسدود کنند. علاوه بر این، پیش تصفیه ناکافی آب ممکن است با وارد کردن بیش از حد آلودگی به سیستم، منجر به گرفتگی فیلتر شود.
برای خواندن مقاله تصفیه آب صنعتی اینجا کلیک کنید
جلوگیری از گرفتگی فیلتر آب
بهترین راه برای جلوگیری از گرفتگی، تمیز کردن و نگهداری منظم سیستم طبق دستورالعمل سازنده است که، موارد زیر را شامل میشود:
- تعمیر و نگهداری منظم و تعویض فیلتر برای اطمینان از داشتن آب تمیز و عاری از آلودگی ضروری است.
- چک کردن مکرر فشار
- اطمینان حاصل شود که تمام اتصالات محکم شدهاند
- بهتر است یک سیستم تصفیه آب ورودی ساختمان نصب کنید. این سیستم میتواند به کاهش میزان آلایندههایی که در مرحله اول به فیلترهای دستگاه تصفیه آب میرسد، کمک کند.
موعد تعویض فیلتر
سیستمهای تصفیه آب ورودی ساختمان
سیستمهای تصفیه آب ورودی ساختمان معمولاً ترکیبی از فیلترهای رسوبی و کربنی استفاده میکنند. این فیلترها باید طبق دستورالعمل سازنده به طور مرتب تعویض شوند تا از گرفتگی جلوگیری شود. به طور کلی، زمان تعویض هر فیلتر، براساس کیفیت آب منبع، تعیین میشود. اما به طور معمول، فیلترهای رسوبی باید هر سه ماه و فیلترهای کربنی هر شش ماه یکبار تعویض شوند.
دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس
سیستمهای RO از یک غشای نیمه تراوا برای حذف آلایندهها از آب آشامیدنی استفاده میکنند. رایج ترین فیلترهایی که در سیستمهای RO استفاده میشود، عبارتند از: فیلترهای الیافی، کربنی، ممبران و پست کربن. فیلترهای الیافی و کربنی مشابه با سیستم تصفیه آب ورودی ساختمان، ممبران هر 1 سال و پست کربن نیز هر 1 تا 1.5 سال بهتر است تعویض شوند.
سیستمهای تصفیه فرابنفش
سیستمهای تصفیه فرابنفش از فیلتر UV برای از بین بردن باکتریها، ویروسها و میکروارگانیسمهای موجود در آب آشامیدنی استفاده میکنند. فیلتر ماوراء بنفش در سیستم باید سالانه تغییر کند تا از ادامه عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری منظم و تعویض قطعات فرسوده باید به طور همزمان انجام شود.
ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 02141063000 اقدام کنید.