از چه فیلترهایی برای تصفیه آب ورودی ساختمان استفاده کنیم؟
یک سیستم تصفیه آب ورودی ساختمان می تواند دقیقاً همان کاری را که شما نیاز دارید انجام دهد، بدین معنی که می تواند هر گونه آلودگی را که نمی خواهید از منبع آب خانه شما حذف کند. بسته به منبع آب خانه خود، ممکن است بخواهید سختی آب را کاهش دهید، رسوبات را از بین ببرید یا بوی کلر را از بین ببرید. طیف وسیعی از دستگاههای تصفیه آب ورودی ساختمان وجود دارد که با بررسی نوع آلودگی آب، باید مناسبترین آنها، انتخاب شود. با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید تا به بررسی انواع فیلترهای مورد استفاده در ورودی ساختمان بپردازیم. دستگاههای تصفیه آب ورودی ساختمان را می توان به چند دسته کلی تقسیم نمود. در زیر آلودگیهای مختلف آب و فیلتر مناسب برای آن به تفصیل بیان شده است.
فیلتر دیسکی
فیلتر دیسکی، ذرات معلق درشت مانند شن و ماسه را از آب حذف میکند. این فیلتر از صفحات روی هم تشکیل شده و براساس نیروی گریز از مرکز، آب را از ذرات معلق تصفیه میکند. نصب راحت، کم حجم بودن و امکان شستشوی مجدد، از مزایای آنها میباشد. مهمترین عیب آنها، عدم توانایی آنها در حذف ذرات کوچکتر از 100 میکرون میباشد.
فیلتر شنی
برای حذف کدورت آب و گل و لای، از فیلتر شنی استفاده میشود. در صورتی که آب چاه، علاوه بر گل و لای، دارای شن و ماسه نیز باشد، مطلوب است برای تصفیه آب، ابتدا از فیلتر دیسکی و سپس از فیلتر شنی استفاده شود. عملیات شستشوی فیلتر شنی، با توجه به شیر کنترلی نصب شده روی آن، میتواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام شود.
فیلتر شنی از ترکیبات مختلفی نظیر سیلیس، کریستال شیشه فرآوری شده و آنتراسیت تشکیل شده است. کریستال شیشه فرآوری شده، دارای قدرت جذب و طول عمر بهتری نسبت به مواد دیگر دارد، به همین دلیل از کاربرد بیشتری برخوردار است. در برخی موارد از ترکیبی از این مواد استفاده میشود، به عنوان نمونه با استفاده از فیلترهایی با ترکیب آنتراسیت و سیلیس شیشهای در بسترهای بالایی و پایینی، میتوان به عملکرد مطلوبی دست یافت. این فیلترها توانایی حذف ذرات معلق با اندازه 50 تا 100 میکرون از آب را دارند.
فیلتر الیافی
پرکاربردترین فیلتر پیش تصفیه آب ورودی ساختمان، فیلتر الیافی پلی پروپیلن (PP) میباشد. فیلترهای الیافی داخل هوزینگ قرار میگیرند. فیلترهای الیافی از قابلیت جذب بالای ذرات معلق برخوردار هستند. براساس تراکم مواد، ذرات معلق بسیار ریز در حدود 5 میکرون و یا حتی 1 میکرون را نیز میتواند حذف کند.
لازم است به این نکته توجه شود که در صورت وجود شن، ماسه و گل و لای در آب، ابتدا باید از فیلتر دیسکی و شنی استفاده نمود و در مرحله آخر، فیلتر الیافی را نصب کرد. در غیر اینصورت، فیلتر الیافی به سرعت کثیف شده و دفعات تعویض آن بالا میرود، در نتیجه اثربخشی و طول عمر مناسب را ندارد.
برای خواندن مقاله ساختار فیلتر تصفیه آب الیافی چگونه است اینجا کلیک کنید
فیلتر کربنی
معمولاً پس از عملیات کلرزنی، از فیلتر کربنی استفاده میشود تا مواد آلی و کلر اضافه در آبهای شهری و یا آب چاه، حذف گردد. فیلترهای کربن فعال در دو نوع دانهای و پودری وجود دارد. هر دو فیلتر از اثربخشی مطلوبی برخوردار هستند. ولی با مقایسه قدرت جذب این دو نوع کربن فعال، کربن فعال پودری به دلیل سطح تماس بالاتر با سیال، قدرت جذب بالاتری دارد. اثربخشی فیلترهای کربن فعال، به میزان کربن و زمان تماس سیال با کربن بستگی دارد. در سرعتهای پایین سیال، زمان تماس سیال با کربن افزایش یافته و در نتیجه جذب ناخالصی بهتری صورت میگیرد.
فیلتر کربن کارتریجی
فیلترهای کربن کارتریجی، روشی ساده و کم هزینه برای حذف کلر و بو از آب، میباشد. این فیلترها در داخل هوزینگ قرار گرفته و بعد از حدود 6 ماه، با فیلتر جدید تعویض میشوند. این فیلترها در دو نوع کربن گرانول و بلاک، پس از فیلتر الیافی به عنوان پیش تصفیه واقع میشوند.
سختی گیر رزینی
یکی از آلایندههای آب که باید کاهش یابد تا به رنج استاندارد برسد، سختی میباشد. به بیان ساده، سختی آب، مجموع یونهای منیزیم و کلسیم در آب است. که با عبور آب از سنگ آهک یا آهک نرم، ایجاد میشود. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که آبهای زیرزمینی به طور قطع، از سختی بالایی برخوردار هستند. سختی بالای آب، باعث بروز مشکلاتی مانند ایجاد رسوب در تجهیزات و سیستم لولهکشی، کاهش اثر مواد شوینده، ایجاد رسوب و لکه روی ظروف آشپزخانه و البسه، خشکی و خارش پوست و پوست سر، کاهش حالتپذیری موهای سرو لکههای سفت سفید صابون روی وان و دیوارههای حمام میشود.
برای خواندن مقاله آب سخت چیست و چه تاثیری بر سلامت انسان دارد اینجا کلیک کنید
عملکرد دستگاههای سختیگیر رزینی براساس فرآیند تبادل یون میباشد. تبادل یون، روشی شیمیایی است که در آن، یونهای سدیم و در برخی موارد پتاسیم، جایگزین یونهای کلسیم و منیزیم در آب میشوند. به طور معمول، دستگاههای سختیگیر، دارای دو مخزن هستند که یکی حاوی رزین است که از یون سدیم اشباع بوده و با عبور آب از آن، جایگزین یونهای کلسیم و منیزیم میشوند. به این ترتیب، سختی آب خروجی دستگاه، حذف میشود. با گذشت زمان، یونهایی جایگزین شده با یون سدیم، منجر به افت عملکرد رزین شده و باید سختی گیر در سیکل احیا قرار گیرد. در این وضعیت، محلول حاوی سدیم با غلطت بالا از مخزن دوم به مخزن اصلی وارد میشود تا رزین مخزن اصلی مجدداً از سدیم، اشباع شده تا عملکرد سختی گیر ارتقا یابد. با توجه به تجهیزات در دسترس، رزین به صورت دستی و یا بصورت اتوماتیک میتواند احیا شود.
فیلتر UV
استفاده از پرتو ماورابنفش، روشی ساده و موثر برای حذف باکتریهای موجود در آب است. اساس کار فیلترهای UV، بر پایه تابش نور ماورا بنفش بر آب چاه و یا آبهای سطحی (مانند چشمه) میباشد. بسیاری از آبهای سطحی و آبهای چاه حاوی میکروارگانیسمهای مختلفی هستند. وجود این میکروارگانیسمها در آب، سلامتی را تهدید میکند. بهتر است آب چاه، مورد آزمایش میکروبی قرار گیرد. استفاده از نور اشعه ماورا بنفش (UV) یکی از بهترین روشهای ضدعفونی آب حاوی میکروارگانیسمها (مخصوصاً برای آبهای سطحی و آب چشمه) به شمار میرود.
ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگان میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید.