ساختار فیلتر تصفیه آب الیافی چگونه است!؟

ساختار فیلتر تصفیه آب الیافی چگونه است!؟

فیلتر تصفیه آب الیافی چیست و چه کاربردی دارد؟

فیلتر تصفیه آب الیافی از زمانی که افراد جامعه به اهمیت سلامت آب اشامیدنی و تاثیر آن در سلامتی پی بردند شناخته شده و پرکاربردتر شده است. امروزه سلامت جسمانی برای تمام افراد جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است و  آب اشامیدنی سالم نقش مهمی در سلامت زندگی افراد ایفا می‌­کند. عموم جوامع و مردم برای  اطمینان از سلامت آب مصرفی خود از دستگاه های تصفیه آب استفاده می­‌کنند تا املاح و ذرات معلق موجود در آب هنگام عبور از فیلترهای متعدد جداسازی شده و در نهایت آب سالم و تمیز در دسترس داشته و مصرف کنند. دستگاه‌های تصفیه  آب با کمک گرفتن از فیلترهای مختلف این جداسازی را انجام می‌‌دهند و بر حسب میزان الودگی آب در مناطق مختلف و حجم آب مصرفی از فیلترهای مختلف که دارای ضریب دقت و ابعاد گوناگونی می‌باشند استفاده می‌شود. برای بررسی دقیق‌تر این موضوع مهم با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید.

 

ساختار فیلتر تصفیه آب الیافی

در یک دستگاه تصفیه آب فیلترهای متعددی قرار دارد که فیلترهای الیافی اولین و مهم‌ترین در بین آن‌ها است و به فیلتر رسوب گیر یا فیلتر پی پی نیز معروف شده است. این فیلتر وظیفه حذف مواد اضافی مانند شن و ماسه، گل و لای، زنگ زدگی و پوسیدگی لوله ها که همراه اب جا به جا می‌شوند را دارد و همچنین اجازه عبور  هر ذره غیر محلولی که بزرگتر از دقت فیلترهای الیافی باشد را صادر نمی‌کند. به طور کلی فیلترهای الیافی تنها به آب اجازه عبور می‌دهد و تمامی ذرات ریز و درشت در آنجا به تله می‌افتد.

فیلتر تصویه آب الیافی از تابیدن الیاف‌های پروپلین حول یک استوانه باریک ساخته شده و ظاهری استوانه‌ایی شکل به خود می‌گیرد که از چندین لایه الیاف پلی پروپلین با مرکزی تو خالی تشکیل می‌شود. این نوع فیلتر تنها در تراکم و ارتفاع تفاوت دارد و این سبک طراحی به صورت لایه‌ای در فیلترهای الیافی برای بالا بردن ظرفیت در پذیرش گل و لای و ذرات معلق موجود در اب است و اگر در تمامی لایه‌ها از تراکم یکسانی استفاده می‌شد در نتیجه گل و لای لایه بیرونی را پر کرده و عمر فیلتر کوتاه می‌شد.

 

میزان دقت این نوع فیلتر

الیاف‌های به کار رفته در یک فیلتر الیافی نیز در تمام قسمت‌ها تراکم یکسانی ندارد و تراکم در لایه‌های داخلی بیشتر از لایه‌های خارجی است و به زبانی دیگر لایه‌های بیرونی دارای دقت کمتری نسبت به لایه‌های داخلی هستند و دقت نهایی در یک فیلتر الیافی همان دقت لایه داخلی است و این فیلترها با دقت داخلی‌ترین لایه معرفی و در بازار عرضه می‌شود.

 

برای مطالعه مقاله ساختار هوزینگ دستگاه تصفیه آب اینجا کلیک کنید.

 

برای اندازه گیری دقت در فیلتر تصویه آب الیافی از واحد میکرون استفاده می‌شود و مقدار دقت آن از ۱ تا ۱۰۰ متفاوت است. عدد های کوچک دقت بیشتری دارند  و با زیاد شدن عدد دقت در این فیلتر ها کمتر خواهد شد. فیلتر الیافی دقیق‌تر (عدد میکرون کمتر) ذرات ریزتری را به دام انداخته و آب خروجی از انها املاح کمتری دارد و تمیزتر است. قابل ذکر است که فیلترها با دقت بالا قطعا تراکم الیاف داخلی بیشتری دارند. بنابراین افت فشار اب بیشتری نیز خواهند داشت و فیلتر هایی  با دقت بالا در مناطقی که آلودگی آب بالایی دارند، از عمر کوتاه‌تری برخوردار هستند.

 

 ابعاد فیلتر

فیلترهای الیافی با حفظ ظاهر استوانه‌ای خود ارتفاع‌های متنوعی دارند و بر حسب میزان آب مصرفی و میزان الودگی در ۳ مدل خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی موجود است. ارتفاع در این فیلتر ها  از ۷ تا ۴۰ اینج متغییر است و فیلترهای بلندتر، سطح مقطع بیشتری دارند و در نتیجه باعث افت فشار کمتری خواهند شد. پس در مصارف بالا فیلترهایی با ارتفاع بیشتر توصیه می‌شود.

ضخامت نیز در فیلتر تصویه آب الیافی متفاوت است و در ۲ مدل اسلیم و جامبو موجود است که مدل اسلیم ضخامتی برابر ۲.۵ اینج و مدل جامبو ۴ اینچی دارد. هرچه ضخامت فیلتر بالاتر باشد جذب گل و لای و ناخالصی در ان بیشتر است. یکی از راه‌های تشخیص کیفیت در فیلترهای الیافی استحکام آن است؛ بصورتی که وقتی بدنه این فیلتر را فشار دهید نباید خیلی شل و نه خیلی سخت باشد.

سخت بودن فیلتر عموما نشان دهنده پایین بودن کیفیت در الیاف آن است  و شل و نرم بودن فیلتر باعث می‌شود هنگام قرار گیری در معرض فشار بالای آب تغییر شکل و فرم داده  و در نهایت منجر به خرابی شود.

 

ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه می‌توانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید.

اینستاگرام ایوا
1 نظر
Ali

زمان تعویض این فیلتر چه زمانیه؟

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *