روش های تصفیه آب کدام اند!؟
آب دارای ناخالصیهای متعددی است که ورود برخی از این ناخالصیها به جریان آب آشامیدنی، باعث بروز مشکلاتی در بدن انسان میشود. به همین دلیل است که بسیاری از پرشکان توصیه میکنند برای حفظ سلامت خود از آبهای تصفیه شده استفاده کنید. اما تصفیه آب به چه صورت است و برای تصفیه آب آشامیدنی از چه روشهایی می شود استفاده کرد!؟ برای پاسخ به این سوال و همینطور معرفی روش های تصفیه آب ، با این مقاله از مجله ایوا همراه باشید.
تصفیه آب چیست؟
به طور کلی تصفیه آب شامل فرآیندی است که در آن ناخالصیهای موجود در آب جدا میگردد. طبیعی است که هرچه این ناخالصیها درشتتر باشد، جدا کردن آن از آب آشامیدنی آسانتر است و هرچه این ناخالصیها ریزتر باشد، برای جداکردن آن و تبدیل آب شیرین به آب آشامیدنی باید از روشهای پیشرفتهتری استفاده کرد. به همین دلیل است که در دستگاههای تصفیه آب امروزی، اندازه و جنس فیلترها و همینطور مقاومت فیلترها در برابر ناخالصیها بسیار مهم است و براساس هرکدام از این شناسهها، دستگاههای تصفیه آب قیمتهای متفاوتی دارند. انواع روش تصفیه آب بر اساس خواص آب به دسته فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی، از نظر منبع آب به تصفیه آب دریا ، چاه و سطحی و همینطور از نظر موارد مصرف به تصفیه آب خانگی ، صنعتی، کشاورزی و غیره دسته بندی میشوند که در ادامه به اختصار به توضیح هرکدام از این روشها میپردازیم.
روشهای سنتی تصفیه آب
یکی از روشهای سنتیای که از گذشته تا به امروز برای تصفیه آب انجام میشود، تصفیه آب به وسیله حرارت دادن و جوشاندن است. در این روش که از دیرباز تا به امروز مورد استفاده قرار میگیرد، بسیاری از آلایندهها و میکروبها از بین میرود اما نمیتوان توقع تولید یک آب 100 درصد تصفیه شده را داشت؛ چراکه آلایندهها و ذرات محلول در آب، با جوشاندن نه تنها از بین نمیروند بلکه با این روش آب تغلیظ هم میشود. بنابراین این روش فقط برای ضدعفونی کردن مناسب است نه تصفیه کامل آب و حذف آلایندههایی نظیر نیترات و سرب. از این رو گذشته، تصفیه آب به وسیله جوشاندن، بسیار هزینهبر و گران است؛ زیرا به دلیل بالا بودن دمای تبدیل آب به بخار، برای تولید مقدار کمی آب ما نیاز به مقدار زیادی مصرف سوخت خواهیم داشت. در ادامه به برخی از روشهای بعضا سنتی و مرسوم در تصفیه آب اشاره می کنیم:
- ته نشنی (حذف مواد معلق) کلرزنی هوادهی ( برای حذف فلزات، گازهای حل شده و مواد آلی فرار) فیلترشنی ( برای حذف مواد معلق) انعقاد و لخته سازی (حذف مواد معلق و ذرات کلوئیدی ناپایدار) شناورسازی (حذف روغن ، چربی و مواد معلق سبک) ضدعفونی ( برای حذف باکتری ها و ویروس های باقی مانده) جذب با کربن فعال ( حذف بو و مزه آب، ترکیبات کلردار و کاهش غلظت های بالای TOC) تبادل یونی (حذف سختی و سایر یون های موجود در آب قابل شرب)
انواع روش پیشرفته تصفیه آب
باتوجه به پیشرفت و گسترش جوامع بشری، نیاز بیشتر به منابع آب آشامیدنی، جزو نیازهای ضروری انسان هاست؛ چرا که ما بدون آب تنها چند روز بیشتر زنده نخواهیم ماند. اما با این وجود، آب آشامیدنی مورد نیاز بشر بسیار محدود است و در آینده امکان دسترسی به آب قابل شرب بسیار بسیار محدودتر خواهد. پس ما نیاز داریم تا همین آب موجود را تصفیه کنیم و با استفاده از این روشها، به آب آشامیدنی سالم و قابل شرب دسترسی داشته باشیم. روشهای: اسمز معکوس RO ، نانو فیلتراسیون NF ، اولترا فیلتراسیون UF ، میکرو فیلتراسیون MF ، الکترودیالیز ED/EDR ، تبادل یونی IX و اکسیداسیون جزو روشهای پیشرفته در تصفیه آب هستند که باتوجه به نوع آب منطقه و فاکتورهای دیگر، از هرکدام از این فرآیندها در تصفیه آب استفاده خواهد شد.
در آخر میتوان گفت که روشهای تصفیه آب با توجه به موارد مصرف به انواع روش خانگی و صنعتی، فرآیند تصفیه آب آشامیدنی، کشاورزی و گلخانهای، پرورش ماهی و استخر شنا و بر اساس منابع آب موجود به سه فرآیند تصفیه آب دریا، آب چاه و آبهای سطحی و رودخانهای تقسیم میشود. امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید. در مقالات بعدی انواع روشهای صنعتی تصفیه آب و نوع کار کرد دستگاههای تصفیه آب را بررسی خواهیم کرد.
شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه میتوانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید.
اینستاگرام ایوا
Ali
چجوری میشه دستگاه تصفیه آب با کیفیت خرید؟
ME
ممنون بابت مطلب مفیدتون. لطفا رنگ فونتها رو تغییر بدید. خواندن فونت فعلی خیلی سخته
استاندارد NSF و دیگر استانداردهای موجود که باید هنگام خرید دستگاه تصفیه آب بررسی کنید
[…] خواندم مقاله انواع روش های تصفیه آب اینجا کلیک […]
اسمز معکوس چیست و چگونه عمل می کند؟ | خرید دستگاه تصفیه آب و فیلتر تصفیه آب
[…] مطالعه مقاله بررسی انواع روش تصفیه آب اینجا کلیک […]
Sepehr
به صرفه ترین راه برای تصفیه آب شهری چیه؟
سعید
خیلی جالب بود