آب سخت چیست و چه تاثیری بر سلامت انسان دارد!؟

آب سخت چیست و چه تاثیری بر سلامت انسان دارد!؟

تاثیرات آب سخت بر بدن انسان

آبی که در طبیعت وجود دارد و بقای تمام موجودات را به خود وابسته کرده است، آنقدراهم که فکر می‌کنید خالص و سالم نیست و در آن می‌توان املاح و ناخالصی‌های مختلفی را مشاهده کرد. وجود برخی از این املاح  در آب باعث حفظ سلامت انسان شده و حضور برخی دیگر از ناخالصی‌ها و املاح در آب تهدیدی است بر سلامت انسان و سایر موجودات روی کره زمین. با این مقاله از مجله ایوا همراه باشید تا یکی از انواع آب یعنی آب سخت را بررسی کرده و ببینیم که حضور این نوع آب چه تاثیری بر زندگی انسان‌ها دارد.

 

سختی چیست؟

به آبی که حاوی مواد معدنی سرشاری از جمله کلسیم و منیزیم باشد، آب سخت می‌گویند. سختی آب باعث ایجاد مشکلات زیادی در مسیر انتقال آب و مخازن نگهداری آب می‌شود و آب سخت را می‌توان از طعم فلزی بودن آن و حس خشکی به جای مانده بر روی پوست، تشخیص داد. از دیگر موارد آزاردهنده سختی آب می‌توان به تشکیل رسوبات در کف حمام و همچنین کف نکردن صابون اشاره کرد. در کل می‌توان گفت که وجود بیش از حد یون‌هایی از قبیل کلسیم، منیزیم، آهن و آلومینیوم باعث ایجاد سختی در آب می‌شود. حل شدن این فلزات در آب، باعث ایجاد غلظت بالا در آب و اشباع شدن این محلول و همینطور رسوب کردن آب شده است. به طور مثال رسوبات آهکی که در شیرهای آب و حمام ناشی از این رسوب کلسیم کربنات یا منیزیم کربنات است. همچنین رسوب موجود در کتری یا لوله‌های بخار، یکی دیگر از نشانه‌های سختی آب است.

 

برای خواندن مقاله آلودگی آب اینجا کلیک کنید.

 

انواع سختی

به طور کلی سختی آب را می‌توان به دو مورد سختی دائم و موقت تقسیم کرد که در ادامه به بررسی هر کدام از آن ها می پردازیم.

 

سختی موقت

این نوع آب را که به وفور در سماورها می‌بینیم، شامل یون‌های کلسیم و بی‌کربنات است که در اثر افزایش حرارت به یون‌های کربنات، دی اکسید کربن و آب تبدیل شده و با واکنش یون‌های کربات با سایر یون‌ها، باعث ایجاد ترکیبات نامحلول می‌شود. این نوع آب علاوه بر ایجاد رسوب در لوله‌ها، باعث ترکیدگی آن‌ها نیز می‌شود. معمولا با افزایش حرارت و کاهش PH می‌توان این نوع سختی را از بین برد.

   

سختی دائم

این نوع سختی که به سختی غیرکربناتی معروف است، حاوی غلظت‌های بالایی از آنیون‌هایی همچون سولفات می‌باشد. سختی دائمی حاوی کاتیون‌های کلسیم و منیزیم است که با صابون واکنش می‌دهد و باعث ایجاد ترکیباتی نامحلول در حمام به صورت رسوب می‌شود و از عوامل کف نکردن صابون است. برخلاف سختی موقت، این نوع آب را نمی‌توان با افزایش دما نرم کرد و برای تبدیل آن به آب طبیعی باید از دستگاه تصفیه آب مناسب استفاده کرد.

 

برای خواندن مقاله مراحل تصفیه آب شهری اینجا کلیک کنید.

 

مضرات و فواید آب سخت

با وجود داشتن کلسیم و منیزیم فراوان در آب سخت و همینطور بو و طعم بد این نوع آب، اما آب سخت می‌تواند فوایدی بسیاری بر سلامت انسان‌ها داشته باشد. استفاده از کلسیم برای داشتن استخوان‌های سالم و پیشگیری از پوکی استخوان مورد نیاز است و همینطور منیزیم علاوه بر کمک به سلامت استخوان‌ها، برای سلامت ساختار عضلانی بدن حائز اهمیت است و کمبود آن می‌تواند باعث افزایش خطر فشار خون، مشکلات قلبی و دیابت شود. با این حال وجود آب سخت باتوجه به رسوب فراوان و خرابی دستگاه‌های برقی که با آب تماس دارند، در زندگی‌ها آزاردهنده است و خیلی‌ها در تلاشند تا بتوانند این نوع آب را کنترل کنند که ما پیشنهاد می‌کنیم برای کنترل هرچه بهتر چرخه آب قابل استفاده در منزل یا محل کار، از دستگاه تصفیه آب مناسب استفاده کنید.

   

ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه بودید.شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه می‌توانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید. در مقالات بعدی به بررسی نوع کارکرد دستگاه‌های تصفیه آب و انواع روش تصفیه آب می‌پردازیم. پس با ما همراه بمانید.

  اینستاگرام ایوا
5 نظر
Ali

با چه فیلتری میشه سختی آب رو تنظیم کرد؟

آیا قبل از انتخاب مدل دستگاه اندازه گیری سختی آب نیاز هست؟

Sepehr

چجوری سختی آب رو اندازه بگیریم؟

Parsa

سختی آب باید توی چه رنجی باشه؟

خاموشی

خیلی مفید بود تشکر

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *