چقدر به آب اهمیت می دهیم؟

چقدر به آب اهمیت می دهیم؟

جایگاه و اهمیت آب در زندگی

آب؛ مایه حیات و ارزنده‌ترین نعمت خداوند برای انسان. از اهمیت این ماده فوق‌العاده بخواهیم صحبت کنیم، میتوان به این مهم اشاره کرد که آب تنها ماده در کره زمین است که به سه گونه: جامد، مایع و گاز وجود دارد و حیات تمام موجودات زمین را از کوچکترین جاندار گرفته تا انسان‌ها را به خود وابسته کرده است. کوه‌های یخی، آسمان آبی و عمیق‌ترین دریاها، محل زندگی موجوداتی است که برای زندگی و ادامه حیات خود به آب نیاز دارند. برای بررسی نقش عنصر اصلی سازنده جهان هستی یعنی آب، با این مقاله از گروه بازرگانی ایوا همراه باشید.

ارزشمند بودن یک ماده جادویی!

همانطور که در ابتدا گفتیم، آب تنها ماده‌ای در جهات است که به سه حالت جامد، مایع و گاز وجود دارد. آب حلال فوق‌العاده‌ای برای بقیه مواد است، چگالی بسیار بالایی دارد و در حالت جامد، می‌توان چگالی آن را کاهش داد. از کوچکترین اهمیت آب در زندگی جاندارانی مثل انسان، می‌توان به قابلیت تصفیه کنندگی بدن اشاره کرد؛ چراکه باتوجه به گرمای تبخیر بالای آب و همینطور فعالیت بدن، گرمای اضافی موجود در بدنمان از طریق عرق کردن از منافذ پوست دفع می‌شود.

اما باتوجه به اهمیت آب و جایگاه این ماده جادویی در حیات موجودات زنده روی زمین، جالب است بدانید که 97 درصد از آب موجود در جهان در اقیانوس‌هاست و تنها 3 درصد از آب موجود در زمین شیرین است که انسان‌ها تاکنون قابلیت دسترسی به فقط 1 درصد از منابع آب شیرین بر روی زمین را دارند و 2 درصد باقی مانده در یخچال‌ها و نواحی قطبی قرار گرفته است.

اهمیت آب در تک تک لحظات زندگی!

حدود 70 درصد بدن انسان از آب تشکیل شده و اهمیت زندگی بسیار جانوران از جمله آبزیان و گیاهان به آب وابسته شده است و بدون آن زندگی ممکن نیست. بسیاری از واکنش‌های شیمیایی و سوخت و ساز در بدن جانداران در حضور آب انجام می‌شود، این ماده حیاتی یک سیال مهم گرما و همینور ارزشمندترین خنک کننده در خانه‌های ماست. توربین‌های بخار و تولیدکننده برق به حضور آب نیاز دارند و عملکرد پتروشیمی و نیروگاه‌ها بدون حضور آب ناقص است.

منابع آب شیرین؛ لغزنده و محدود

این همه از اهمیت آب در زندگی تک تک موجودات زنده روی زمین گفتیم اما با این وجود باید به یک زنگ خطر مهم اشاره کنیم و آن هم آلودگی و نابودی منابع آب موجود در زمین است! متاسفاته صنعتی شدن زندگی ما انسان‌ها باعث شده آسیب‌های جبران ناپذیری به طبیعت بزنیم و آرام آرام به سمت مرگ خاموش پیش رویم.

فاضلاب‌های شهری و صنعتی، پساب‌های نیروگاه‌ها، کودهای شیمیایی و حشره کش‌ها، سموم ضد آفت‌های گیاه‌های نفتی، روغن‌های صنعتی و ساختگی توسط انسان و همینطور بسیاری دیگر از عواملی که باعث صنعتی شدن زندگی انسان‌ها شده است، از جمله مهم‌ترین موارد در آلودگی و نابودی مطلق منابع آب موجود در زمین است که اگر اوضاع به همین رویه باشد، به انقراض موجودات روی زمین نزدیک‌تر خواهیم شد.

کشورهای فقیر و غنی در توزیع منابع آبی

بر اساس استانداردهای بین المللی، کشوری که سالانه کمتر از ۵۰۰ متر مکعب آب برای هر نفر از ساکنان خود را داشته باشد جزو کشورهای فقیر ازنظر منابع آب به شمار می‌روند و باتوجه به این فاکتور، کشورهای فقیر در توزیع منابع آب شیرین در جهان عبارتند از: کویت با 10 متر مکعب آب برای هر نفر، نوار غزه با 52 متر مکعب به ازاری هر نفر از ساکنان خود، امارات متحده عربی با 58 متر مکعب آب به ازای هر نفر ، قطر با 94 متر مکعب، مولداوی با 103 متر مکعب، لیبی با 113 متر مکعب و عربستان با 118 متر مکعب به ازای هر نفر از ساکنان خود.

کشورهای غنی نیز در توزیع منابع آبی عبارتند از: گرینلند ( ۱۰,۷۶۸,۸۵۷ متر مکعب )، آلاسکا ، فرانسه ، ایسلند ، گینه ، سورینام ، کنگو و کانادا. ایران نیز از نظر منابع آبی با مقدار 1955 متر مکعب به ازای هر نفر در رتبه 113 کشورهای حهان از این حیث قرار دارد.

ممنون از اینکه تا انتها با این مقاله از مجموعه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای خرید انواع فیلتر و دستگاه تصفیه آب می توانید اینجا کلیک کنید و همینطور برای دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان از کارشناسان مجموعه بازرگانی ایوا با شماره 41063000 تماس بگیرید. در مقالات بعدی به مراحل تصفیه آب و همینطور چرخه آب در زندگی شهری می‌پردازیم.

اینستاگرام ایوا
5 نظر
علی

جالب و مفید بود

پرهام

بسیار عالی

OMID RAJABI

ممنون از محتواهای مفیدتون

Parsa

بسیار مفید بود ممنون

عبدالرضا

واقعاً چقدر خطرناک

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *