اسمز معکوس چیست و چگونه عمل می کند!؟

اسمز معکوس چیست و چگونه عمل می کند!؟

بررسی روش اسمز معکوس

نوشیدن و استفاده از آب سالم و سلامت احتیاج و حق هر خانواده است و باید آبی که در چرخه زندگی تمام موجودات روی زمین وارد می‌شود، سالم و سلامت باشد. اما باتوجه به منابع محدود آب شیرین در زمین، انسان‌ها به ناچار نیازمند استفاده از روش‌هایی هستند که با کمک آن‌ها بتوانند آب را تصفیه و در نهایت به آب آشامیدنی یا قادر استفاده تبدیل کنند. ما نیز در این امر آن‌ها را همراهی خواهیم کرد و همانطور که در مقالات قبلی بازرگانی ایوا گفتیم، یکی از پیشرفته‌ترین روش‌ها در تصفیه آب ، اسمز معکوس هست که در این مقاله آن را باهم بررسی می‌کنیم.

 

اسمز معکوس چیست

Reverse Osmosis یا به اختصار RO یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تصفیه آب است که در چند سال اخیر برای تبدیل آب ناخالص به آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسمز معکوس در واقع یک روش فرایند فیزیکی است که می‌تواند از محلول (حلال + ناخالصی) به کمک یک غشاء نیمه تراوا، حلال تقریبا خالص تهیه کند. به همین دلیل است که از این روش برای تبدیل آب شور دریا به آب شیرین استفاده می‌شود. با کمک اسمز معکوس می‌توان تقریبا تمام یون‌ها و مولکول‌های محلول در آب را از بین برد و تا ۹۸% مواد معدنی حل شده و مواد آلی و کلوئیدی آب را حذف کرد. در اصل اسمز معکوس همانطور که از اسمش پیداست، عکس رفتار طبیعت و کلیه انسان عمل می‌کند و با کمک غشای نیمه تراوا موجود از ورود آلاینده ها، مواد رسوب کننده و غیره جلوگیری کرده و در نهایت آب خالص تولید می‌کند.

 

اسمز طبیعی چیست و چه فرقی با معکوس دارد!؟

اسمز پدیده‌ای موجود در طبیعت است که هر روز تکرار می‌شود. در اسمز هر محلول با درصد شوری کمتر به‌ صورت طبیعی تمایل به مهاجرت به سمت محلول با شوری بیشتری دارد. به عنوان مثال جذب آب از خاک توسط ریشه درختان، یک فرآیند اسمز طبیعی است. در پدیده اسمز طبیعی که دو محلول با غلظت‌های متفاوت از هم توسط یک غشای نیمه تراوا جدا شده، با استفاده از فشار اسمزی آب خالص از طریق منافذ غشا به سمت محلول غلیظتر می‌رود. این پدیده تا آخرین مرحله که باعث برابری غلظت‌های دو محلول می‌شود، پیش می‌رود.

 

برای مطالعه مقاله بررسی انواع روش تصفیه آب اینجا کلیک کنید.

اما در فرآیند اسمز معکوس، دقیقا برعکس آنچه که در اسمز طبیعی رخ می‌دهد عمل می‌شود. به طور ساده می‌توان گفت که در این روش باز دو محلول توسط یک غشای نیمه تراوا از هم جدا شده و در یک طرف آب شور و در طرف دیگر آب آشامیدنی قرار دارد. در اسمز معکوس با کمک ایجاد فشار بر محلول ناخالص، آب ناخالص به سمت غشای نیمه تراوا می‌رود و تمایل دارد که وارد محلول آب آشامیدنی شود، اما حضور غشای نیمه تراوا باعث می‌شود که تنها مولکول‌های آب از آن رد شده و با نگهداشتن نمک، یون‌ها و املاح ناخالص در طرف ناخالص، باعث تصفیه آب می‌شود.

 

اجزای استفاده شده در این فرآیند

ابتدا بهتر است قبل از استفاده از روش اسمز معکوس برای تصفیه آب ، آب را با استفاده از فیلتر کربنی، شنی یا میکرونی پیش تصفیه کنیم تا بسیاری از آلاینده‌های درشت آن از بین برود. دومین مرحله استفاده از غشای نیمه تراوا با کیفیت است که بتواند بسیاری از آلاینده‌های ریز را از بین ببرد. شما با تماس با مجموعه بازرگانی ایوا ، می‌توانید بهترین کیفیت موجود از این محصول را تهیه نمایید. استفاده از پمپ برای وارد کردن فشار به آب ناخالص، پکیج آنتی اسکالانت و پکیح تزریق، دیگر اجزای تشکیل دهنده در دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس است که می‌توانید در محصولات بازرگانی ایوا مشاهده کنید.

 

مزایای استفاده از این روش

علاوه بر داشتن آبی سالم‌تر و بدون آلاینده، دیگر در آب تولید شده سرب، انگل و میکروارگانیسم و سدیمی وجود نخواهد داشت که سلامتی شما را به خطر بیاندازد. برخی از مهم‌ترین منابعی که با استفاده از این روش بدست می‌آیند عبارتند از:

  • تصفیه آب‌های شور و تبدیل کردن آنها به آب شیریی
  • تولید آب مورد نیاز دیگ‌های بخار
  • تولید آب مورد نیاز نیروگاه‌های بخار و سیکل‌های ترکیبی
  • تامین آب دستگاه‌های دیالیز بیمارستان
  • تامین آب کارخانه‌های داروسازی و لوازم بهداشتی
  • تامین آب برای تسریع در رشد گیاهان، دام و طیور
  • استفاده از اسمز معکوس در روش های آب شیرین کن ترکیبی
 

ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله با گروه بازرگانی ایوا همراه بودید. شما عزیزان برای ارتباط با کارشناسان گروه بازرگانی ایوا و دریافت مشاوره رایگاه می‌توانید از طریق صفحه چت آنلاین در سایت رسمی گروه بازرگانی ایوا و یا تماس با شماره 41063000 اقدام کنید. در مقالات بعدی به بررسی نوع کارکرد دستگاه‌های تصفیه آب و انواع روش تصفیه آب می‌پردازیم. پس با ما همراه بمانید.

  اینستاگرام ایوا
4 نظر
Ali

وجود این فیلتر در دستگاه های تصفیه آب واجبه؟

Sepehr

آشپز معکوس معایبی نداره تو فرایند تصفیه؟

عبدالرضا

تشکر مفید بود

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *